Pozitiva

DURAKOVIĆ BRANI POVRATNIKE: Snažna poruka iz ašćinice koju su napali vandali

Potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković danas je posjetio povratnika čiji poslovni objekat je nedavno u Bratuncu devastiran. Primjer je to podrške ljudima koji su odlučili da žive svoji na svome, ali i poruka da se međunacionalni odnosi moraju njegovati. Objavu Durakovića prenosimo u cijelosti.

Iako je odnos Srba i Bošnjaka u entitetu Republika Srpska generalno dobar, volju za život u miru, prosperitet i dobar komšijski odnos često narušavaju zlonamjerni pojedinci.

 Čuli ste za braću Beriza i Eniza Merdžića, vrijedne ljude iz Bratunca, koji žive od svoga rada. Beriz je ugostitelj i vlasnik aščinice “Korzo”, dobar čovjek kojeg poštuju mnogi, osim onih koji znaju samo za mržnju.

 Nakon prošlosedmičnog ponovnog napada na njihov objekat, posjetio sam Beriza i Eniza, jer nisu i nikada neće biti sami niti će nas šovinističke kabadahije i mrzitelji otjerati.

 Insistirat ćemo da počinioci budu kažnjeni te da nadležni organi, što im je i obaveza, obezbijede sigurnost građana ovog entiteta, a naša obaveza je da ukazujemo na probleme i da podržavamo i podstičemo pozitivne priče.

 Beriz i Eniz ne traže mnogo, osim da mirno žive i rade u svom i na svom.

Povezani članci