Pozitiva

BEZ ŠAKA USPIO U ŽIVOTU: Keramičar kojeg svi traže osnovao vlastitu firmu

Priča o Hasanu Gvozdenu, mladom keramičaru iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, rođenom bez jedne šake, objavljena prije četiri godine, oduševila je regiju. Kako bez ikakvih poteškoća lijepi pločice, miješa lijepak, barata mašinama za rezanje keramike, radi hidroizolaciju, a, osim toga, odličan je i vozač, bila je priča koju su u rekordnom roku prenijeli svi vodeći portali u BiH i desetine regionalnih medija.

Prema njegovim riječima, vrijeme objavljivanja ove pozitivne priče veže se za same početke njegovog profesionalnog bavljenja poslom keramičara.

Prema njegovim riječima, vrijeme objavljivanja ove pozitivne priče veže se za same početke njegovog profesionalnog bavljenja poslom keramičara.

– Nikada neću zaboraviti dan kada je priča o meni objavljena u „Avazu“. Telefon mi nije prestajao zvoniti i dobio sam stotine pozitivnih poruka. Bio sam preko noći zatrpan ponudama za posao, a neki su insistirali da im isključivo ja radim keramiku i da će čekati koliko god bude trebalo – priča Hasan.

Kako kaže, od malih nogu su ga privlačili poslovi u vezi s keramikom, kamenom i mašinama za takve radove. Danas mu se ostvario dječački san da se profesionalno bavi poslom keramičara, radi pomoću najkvalitetnijih alata, te osnuje vlastitu firmu.

– Od jednog momka u kojeg su mušterije, kad bi se pojavio na poslu, sumnjale kako bez jedne šake može izvesti tako precizne i zahtjevne keramičarske radove, danas sam vlasnik firme koja ima sve najbolje alate i mašine, kombi vozilo, profesionalna radna odijela s natpisom mog brenda i sve ono što me čini profesionalcem – govori Hasan.

Ne razmišlja o odlasku iz Bosne i Hercegovine, jer smatra da ovdje, ipak, ima posla za sve one koji se trude i iskreno žele nešto napraviti za sebe i svoju porodicu.