Politika

TO JE TA OPOZICIJA: Načelnik slavi ratnog zločinca

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica, jedan od čelnika SDS-a, poručio je kako je Radovan Karadžić, osuđeni ratni zločinac, za njega i danas predsjednik Republike Srpske. Veličanje ratnih zločinaca pored toga što je skandalozno i sramotno, već dvije godine je i krivično djelo u BiH.

- Radovan Karadžić je prvi predsjednik Republike Srpske. Ne treba tu dodavati nu umetati ono ‘bio’, on je to i sada i biće dok postoji Republika Srpska. Za mene lično on je i sad Predsjednik, jer kada god čujem tu riječ prvo pomislim na njega. Ostali obnašaju tu funkciju, funkciju koju je on stvorio, napisao je Bjelica u autorskom tekstu koji je objavljen na zvaničnoj web stranici Općine Sokolac.

Između ostalog Bjelica je optužio “bjelosvjetsku političku mafiju” da je utamničila Karadžića.

- U Sokocu je organizovan prvi miting podrške dr. Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću zbog raspisivanja potjernice povodom optužnice za ratne zločine, 12. februara 1996. godine. Tom prilikom obratio se i akademik Ljubomir Zuković riječima: ‘Ko valjan posao prvi započne, taj je i najbolji! Zato i hoću vama Sokočanima i svim Romanijcima najpre da čestitam to što ste prvi, prema tome, dosad i jedini, na ovaj način digli glas protiv belosvetske političke mafije, a od svih mafija ta je najopasnija i najprljavija’.

I zaista je dobro rekao akademik Zuković ta bjelosvjetska mafija je Radovana osudila i utamničila u Engleskoj gdje nema pravo na posjete, da čita, piše, nema pravo na jastuk, stolicu, a sa porodicom mora da priča na engleskom jeziku, smatra Bjelica.

 

Povezani članci