Politika

RANIJE NAPUSTIO SDA: Fejzić kandidat za načelnika Srebrenice, najavio tešku političku borbu

Hamdija Fejzić, koji je u novembru prošle godine smijenjen sa mjesta zamjenika načelnika Srebrenice, danas je najavio svoju kandidaturu za načelnika ove općine na narednim izborima.

“S obzirom da smo u teškoj političkoj situaciji kao odgovoran čovjek koji je većinu svog života posvetio političkom angažmanu u Srebrenici, svjestan sam činjenice da Srebrenica nama Bošnjacima predstavlja najvažnije političko i moralno pitanje”, naveo je Fejzić.

“Zbog sitnih, ličnih i uskostranačkih interesa nismo se u Srebrenici mogli dogovoriti oko zajedničkog kandidata za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima. Svjestan momenta i situacije u kojoj se nalazimo kao politički odgovoran i iskusan čovjek, a nakon konsultacija i razgovora sa mnogim Srebreničanima, predstavnicima udruženja/organizacija ovim putem obavještavam javnost i građane Srebrenice da sam odnio odluku da ću na izborima nastupiti kao nezavisni kandidat za načelnika opštine Srebrenica”, dodao je u saopćenju.

Dodaje da nije vrijeme za političke neozbiljnosti i neiskustva.

“Ovim putem još jednom upozoravam sve političke aktere da još jednom razmisle jer nam predstoji teška politička borba, jer ovo nije vrijeme političke neozbiljnosti i neiskustva. Zahvaljujem se svima, kako političkim strankama, tako i udruženjima/organizacijama i pojedinicma na dosadašnjoj podršci”, naveo je i zaključio:

“Pozivam političke lidere da ne licitiraju Srebrenicom politički ni moralno, te ih pozivam da daju podršku mojoj kandidaturi kao nezavisnom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica”.

Povezani članci