Politika

MINI TROJKA NA PROVJERI: Tužilaštvo se bavi novim dogovorima u KS

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zaprimilo je prijavu Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS o političkoj trgovini u Kantonu Sarajevo.

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. Kako su dodali, formiran predmet dat je u rad postupajućem tužiocu Odjela za privredni kriminalitet i korupciju.

Takav razvoj događaja ranije je i najavljen.

- Ured je u okviru svojih nadležnosti zaprimio prijavu na te okolnosti. Imali smo nekoliko kolegija. Što je meni poznato zadnje, što smo zaključili, da ćemo određene informacije i saznanja dostaviti Tužilaštvu, ono što je u njihovoj nadležnosti – kazao je Erduan Kafedžić, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Krajem prošlog mjeseca predstavnici "Trojke" u KS održali su sastanak s Damirom Marjanovićem (Za nove generacije) te samostalnim zastupnicima Admelom Hodžić i Redžom Lemezanom.

   Nakon sastanka neke od informacija procurile su u javnost. Navodno bi Admela Hodžić trebala predložiti novog ministra finansija, a Marjanovićeva stranka dobija ministarstvo za nauku u Vladi KS.

Što se tiče Lemezana, njemu bi pripalo da predloži upravu preduzeća Sarajevogas.

Povezani članci