Politika

HDZ BIJELCI I OSTALI CRNCI: Biće burno pred Parlamentom F BiH, promjena vlasti uz proteste

Neformalna grupa građana ReSTART BiH povodom nove odluke visokog predstavnika danas organizira protestnu šetnju. Šetnja se orgazira zbog novih nametanja Christana Schmidta.

"Kako se i očekivalo, odlučio je:

- da se ne osvrće na akcije Miloradove i da ga na taj način stimuliše da i dalje ruši ustavno-pravni poredak iako je dužan da štiti državu Bosnu i Hercegovinu; 
- da i dalje po instrukcijama Zagreba (i Beograda) jača etničko, a ne građansko i ljudsko pravo;
- da Bakirove (DF) i Dinine (SDP, Naša stranka) 'građanske stranke' svrsta u Bošnjački geto na 20%
teritorije BiH i da od sada 'građanske stranke' zvanično zastupaju samo bošnjačku politiku;
- da HDZ postane nezaobilazna konstanta koja bira sebi Bakirov ili Dinin bošnjaki blok po principu ko da više;
- da aparthejd sistem koji je HDZ uveo u 'dvije škole pod jednim krovom' on sada prenosi i na federalni parlament u kojem su HDZ 'bijelci', a svi ostali 'crnci'.

ReSTART BiH kao posljednja linija odbrane GRAĐANSKE Bosne i Hercegovine to neće dopustiti, čak i ako sve stranke (zbog nekih partikularnih i ličnih interesa) u BiH na to pristanu! 

Poziv svim građanima da se okupe u 12 sati kod Sebilja i da mirnom šetnjom idemo do federalnog parlamenta i tu ostanemo do završetka sjednice, poručuju iz ReStarta BiH.

Federacija BiH danas bi trebala dobiti novu entitetsku vladu, a sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH je zakazana u 14:00 sati. Pola sata ranije zakazani su protesti, formalni organizator nije poznat.

Povezani članci