Politika

DURAKOVIĆ SA DODIKOM: Dogovor je pao, povratnici će uskoro osjetiti efekte

Predsjednik i potpredsjednik RS Milorad Dodik i Ćamil Duraković danas su razgovarali o Srebrenici i položaju Bošnjaka u RS. Prema riječima Ćamila Durakovića nakon sedmice pune tenzija i političkog prepucavanja sastanak je prošao u korektnoj atmosferi.

Razgovarali smo o ekonomskom stanju Srebrenice, njenom svrstavanju u izrazito nerazvijene opštine i nagovještaju pripajanja opštini Bratunac. Prije nego posjetim prijedorskog glavnog imama Amira ef. Mahića, današnji sastanak sam iskoristio da ozbiljno, iskreno i argumentovano razgovaramo o ovom slučaju, napisao je Duraković.

Bilo je govora i o teškoj situaciji povratnika i načinima konkretne pomoći. Prema riječima Durakovića građani su generalno umorni od dnevno-političkog prepucavanja i, razumljivo, očekuju rješavanje kako svojih životnih tako i društvenih problema.

- Predsjednik Dodik je spreman da podrži i učestvuje u rješavaju problema održivog povratka, pojedinačnih i drugih zahtjeva u povratničkim zajednicama.Slijede konkretne mjere, koje ću vam uskoro predstaviti, najavio je Duraković:

Povezani članci