Politika

DF RAZOČARAO STEVANOVIĆA:Nema više opravdanja, sve je bila utopija

Nakon sjednice Predsjedništva DF-a na kojoj je odlučeno da se kantonalnim organizacijama daje sloboda za koaliranje dok će se na višim nivoima sačekati ishod +bitke za Dom naroda F BiH među prvim se oglasio zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo Dragan Stevanović iz SDP-a. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

Nerado i vrlo rijetko sam kritikovao poteze rukovodstva DF-a.Ovo,prije svega iz jednog,očito utopijskog mišljenja da će doći vrijeme kada će se sve deklarisane "građanske" i "lijeve" opcije objediniti i pokušati nas osloboditi okova etnonacionalizma, pa da ne dolijevam ulje na vatru.

Zbog toga sam,onako naivno,pravdao i koaliranje DF-a sa SDA u prethodnom skupštinkom mandatu,računajući da su to isti ciljevi,samo različiti putevi.

Danas ne mislim tako.Imaš mogućnost da kreiraš program,imaš mogućnost da formiraš većinu,imaš mogućnost da isključiš SDA i SNSD iz državne vlasti a značajno obuzdaš HDZ,imaš mogućnost da sa ostalim partnerima (istina ne idealnim ali spremnijim za kakav-takav normalan dijalog) formiraš vlast i ti odlučiš da to nećeš nego ćeš sačekati da vidiš ko će od dva bloka imati većinu pa ćeš mu se priključiti.

Dakle umjesto kreatora izabereš da budeš priljepak vlasti.Naravno da neću odgovarati na očekivanu salvu komentara štovalaca lika i dijela druga Željka.Ne vrijedi,jer jednostavno oni to ne vide i ne žele da vide.

Povezani članci