Kultura

SA DRINE SE PJESMA ORI: Zisko i Ado imaju hit, poklon gradu koji neizmjerno vole

Sve nas ljubav za Goražde spaja, to je naša goraždanska raja, refren je koji će vjerujemo brzo postati hit među onima koji vole rijeku Drinu, ali i šire u BiH i dijaspori. Novu pjesmu za popularnog Goraždanina Aziza Gluščevića Ziska napisao je njegov sugrađanin Admir Pozderović. U toku je snimanje i spota koji bi premijerno trebao biti prikazan 18.septembra.

Ljubav prema svome gradu spojila je Ziska i Ada. Njih dvojica sa kamermanom Sajom ovih dana su privlačili pažnju svojih sugrađana. Bilo ih ne na raznim lokacijama kako bi završili snimanje spota kojim žele od zaborava oteti dio jednog vremena i ljudi koji su bili njegov neraskidivi dio.

- Želja mi je da slikom probodimo emociju kod različitih generacija koje spajaju Goražde i rijeka Drina. Zato je spot koncipiran tako da se vide različiuti djelovi grada, raja s kojom je Zisko dijelio dobre i loše trenutke, a biće tu snimaka i iz istorije kao podjestnik u budućnosti na ovaj lijepi grad i poseban duh koji krasi njegove ljude, za Ljudski.ba je rekao Pozderović.

Goraždanska raja je njegova prva pjesma za koju je napisao muziku i tekst. Odmah je znao da će je pjevati Zisko i obradovao se kada je popularni goraždanski estradni umjetnik pristao na saradnju i to neposredno nakon izlaska iz bolnice.

- Svaki grad ima svoje pjesme u kojima je opjevan. Mi smo prolazni, a pjesma vječno ostaje.Lijepa je muzika, biće dobar i spot, Goražde je na nogama, za Ljudski.ba je rekao Zisko.

Ljudski.ba prvi ekskluzivno donosi detalje sa snimanja, ali i dijelove pjesme koja će zasigurno brzo postati hit kod svih onih kojima su Goražde i Drina u srcu. Cijeli projekat se zasniva na entuzijatmu nekoliko ljudi, kojima bi finansijska podrška  dobro došla da cijelu priču podignu na jedan viši nivo, a posebno da se upriliči promocija kakvu Goraždani zaslužuju.

Inače, Zisko je predložen za počasnog građanina BPK Goražde i to priznanje bi mu trebalo biti dodjeljeno kada je planirana i zvanična promocija pjesme i spota. Pogledajte i poslušajte šta su Ado i Zisko napravili:

 

Povezani članci