Društvo

SALVE SMIJEHA: Šerbedžija otkrio nepoznate detalje iz života

 

Rade Šerbedžija, filmski, televizijski i kazališni glumac, te pjesnik i glazbenik koji je napravio veliku karijeru, kako u bivšoj državi, tako i u Hollywoodu, otkrio je u razgovoru za HRT nepoznate detalje iz svoga života.Tom Cruise baš je Radu tražio za ulogu u Mission Impossible 2. Poznata je i njegova suradnja s Angelinom Jolie. Glumio je i u filmu Harry Potter, kao i u drugim svjetski poznatim filmovima. 

Očarao Charlize Theron s janjetinom


Poznata je anegdota da je očarao Charlize Theron s janjetinom. Rade Šerbedžija gostovao je danas u HTV-ovoj emisiji "Kod nas doma", te je rekao kako je Charlize Theron draga i divna osoba.

Snimali su zajedno film Mighty Joe Youn, 1997. i u to vrijeme privatno su se puno družili.

- Tada sam se specijalizirao za pečenje janjetine s ražnja, kod mene u dvorištu. Imao sam veliko dvorište, i kod mene je dolazilo stotinu ljudi na druženje. Sve su to bila poznata imena. Charlize je obožavala moju janjetinu. Stvarno sam je dobro radio, istaknuo je Šerbedžija.

Naglasio je kako je pripremanje janjetine naučio od svog djeda u Lici. Dok je živio u Hollywoodu janjetinu je nabavljao s Novog Zelanda, ali ne smrznutu.

- I to je dobra janjetina s Novog Zelanda, kazao je Šerbedžija.

Za dobro pripremljenu tu deliciju, potrebna je dobra janjetina, naglašava Šerbedžija, ali treba znati i napraviti dobru vatru.

- Ja uvijek sam okrećem ražanj, a ne elektronika, poručio je.

Dodao je da danas to više ne radi, jer već sedam godina ne jede janjetinu, zbog zdravlja.

- Kažu da ima puno kolesterola, rekao je poznati glumac.  

Anegdota s Alom Pacinom


Osvrnuo se i na anegdotu s Al Pacinom. Naime, Rade je 1997. unajmio kuću u Malibuu i jedan dan je krenuo surfati na dasci. No, jedan val ga je "smotao" i udario je glavom o dno.

- To je bio strašan udarac, jedva sam isplivao, ali nisam mogao uopće dignuti ruku. Hitno su me odveli u bolnicu, završio sam sve preglede i u trenutku ušao je Al Pacino. Sjedio sam nekih pola sata i čekao nalaze. Nakon toga krenuo sam prema izlazu, ali je i Pacino, također krenuo van. Doslovno smo se pogledali licem u lice, a ja budala kažem njemu - sjećaš li me se, on kaže - ne. Ja sam ga tada podsjetio da smo prije dvije godine primili nagradu u Veneciji. On je dobio nagradu za životno djelo, a ja sam dobio nagradu za najboljeg glumca na festivalu. I moj je film tada osvoji Veneciju. Nakon dodijele smo zajedno pili, zezali se i pričali, naglasio je Šerbedžija.

- A on je isto bio ošamućen pa je rekao - pa što?, rekao je poznati glumac. 

Povezani članci