Društvo

PROGLAŠEN BIZNISMEN GODINE U BiH: Zapošljava 2.500 radnika, jedan od najutjecajnih ljudi

Sinoć je održan 22. Večernjakov pečat, društvena manifestacija u BiH koja ocjenjuje izvrsnost u svim sferama u organizaciji Večernjeg lista BiH.

Između ostalih, Večernjakov pečat dodijeljen je i u kategoriji biznis. Priznanje je dodijeljeno Mladenu Milanoviću.

 -Njegove banke imale su 51 miliona KM dobiti. Ulaže u građevinarstvo, cestogradnju, naftni biznis… Među najmoćnijima je u Republici Srpskoj. Zapošljava više od 2.500 radnika u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. U RS-u je preuzeo Sberbank i postao najmoćniji bankar. Njegove poduzeća redovno su u vrhu po prihodima i dobiti. Posebno se ističu njegov dobrotvorni rad i pomoć socijalno ugroženima. Najbogatiji poduzetnik te, po mnogima, treći najuticajniji građanin Republike Srpske, navedeno je u obrazloženju organizatora.

 -Veliko hvala svima moji su prepoznali da je MG Ming najbolja kompanija. To je velika čast ali i obaveza da i u narednom periodu budemo najbolji. To nije lako. Oni koji su najbolji zanju koliko treba truda i rada za to. Posebno bih želio zahvaliti svim našim zaposlenima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, kazao je Milanović i poručio kako je BiH sigurno tržište.

Među nominovanima su bili biznismeni i poduzetnici Rusmir Hrvić, Mladen Milanović, Katarina Kafadar, Paul Cronin, Petar Ćorluka, Hanadi Džabić, Pero Ćorić, Merima Dževdetbegović, Goran Vrhovac, Nijaz Hastor, Snježana Kopruner, Savo Mirković, Aida Zubčević, Zlatko Oršolić, Amir Gross Kabiri, Elmana Pelko, Svjetlan Stanić, Sabahudin Blažević, Darinka Banjac i Mate Rimac.

Povezani članci