Društvo

PROBLEMI ZA MNOGOBROJNU DIJASPORU: Wizzair ukida let iz Banjaluke

Ukidanje leta Banjaluka - Malme sa banjalučkog aerodroma stvoriće mnogobrojne probleme brojnoj dijaspori koja živi i radi u Danskoj i Švedskoj, te će oni sada morati teže da se snalaze kako bi stigli do Banjaluke.

Inače, mađarska avio-kompanija "Wizz Air" koja je imala ovu liniju najavila je da ukida letove od maja, te će zadnji let biti 29. aprila.

Ova linija je išla tri puta sedmično, i to utorkom, četvrtkom i subotom.

Ova avio-kompanija će sa banjalučkog aerodroma i dalje imati letove tri puta sedmično za Dortmund, a dva puta za Bazel, Hamburg i Stokholm Skavsta.

Oni će u aprilu imati 12 sedmičnih letova, dok će od maja, zbog ukidanja linije Banjaluka - Malme, imati devet sedmičnih letova.

Iz "Aerodroma Republike Srpske" su naveli da avio-kompanije postavljaju i određuju red letenja u zimskom i ljetnom periodu za svoje letove.

Do kraja aprila 'WizzAir' saobraća tri puta sedmično na liniji Malme - Banjaluka - Malme", naveli su iz "Aerodroma Republike Srpske".

Dodali su da je Uprava ovog preduzeća, odnosno direktor preduzeća "Aerodromi Republike Srpske", u pregovorima s avio-kompanijama za nove linije, a čim se stvore uslovi obavijestiće javnost o letovima ka novim destinacijama.

Povezani članci