Društvo

POSLJEDNJE JAVLJANJE REPORTERA IZ GAZE: Ako nas čujete, ako me čujete, recite svijetu

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su proširuju kopnene akcije pojasu Gaze, navodi glasnogovorniku IDF-a Daniel Hagari.Posljednjih sati povećali smo napade u Gazi. IDF snažno djeluje u svim dimenzijama radi ostvarenja ratnih ciljeva, navode izraelske snage.

Ovo je posljednje javljanje reportera Aljazeere iz Gaze u kojem govori o prekidu komunikacija. On se uspio javiti preko digitalne satelitske veze i to je to

-Prvi put dok sam u studiju, pišem status na facebooku-u. Dok " ide " prilog. Da, nije po propisu..... Maločas nam se iz Gaze javio naš Tarik Ebu Azum.

Nije bio siguran da li ga uopće čujemo: "Ako nas čujete, ako me čujete, recite svijetu da ulazimo i u potpunu komunikacijsku blokadu. Ne možemo se više čuti ni sa našim najbližim. " Dok je govorio, trajao je - i u ovim momentima traje - jedan od najtežih, najrazornijih izraelskih napada na Gazu.

Vodim vijesti dalje. A u glavi mi, samo Tarikove riječi: "Ako nas čujete, recite svijetu....", kazao je Adnan Rondić dok je vodio Dnevnik Al Jazeere Balkans.

Povezani članci