Društvo

NACIONALNE UVREDE U GRADIŠCI: Pijani došli iz Kladnja i vrijeđali prolaznike, oduzet automobil zbog neplaćenih kazni

Ibrahim H. (26), Avdo H. (28) i Amir H. (20) iz Kladnja uhapšeni su sinoć u Gradišci jer su pod dejstvom alkohola iz automobila prolaznicima psovali “srpsku majku i Ovakvi ljudi najviše štete nanose povratnicima, a ko su i šta su pokazuje podatak da je automobil oduzet zbog neplaćenih kazni.

 Prolaznici su pozvali policiju i prijavili slučaj. Nakon toga gradiška policija je izašla na teren i privela ovaj trojac.Kako prenose mediji iz RS-a nezvanično riječ je o tri brata koji su imali alkohola u krvi. Vozač nije imao vozačku dozvolu.

Iz Policijske uprave Gradiška su saopštili da su policijski službenici identifikovali i lišili slobode lica inicijala I.H., A.H. i A.H., svi iz Kladnja zbog počinjenog prekršaja po članu 8. Zakona o javnom redu Republike Srpske, vrijeđanje.

“Policijskoj stanici Gradiška, je sinoć oko 20,10 sati, prijavljeno da se u ulici Vojvode Živojina Mišića, grad Gradiška, čuje škripa putničkog automobila marke ,”Golf” i da tri lica iz vozila izgovaraju pogrdne riječi, te su na taj način kod građana izazvali osjećaj uznemirenosti.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici pronašli su, identifikovali i lišili slobode lica I.H., A.H. i A.H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru”, naveli su iz PU Gradiška.

Istakli su da je daljim radom po prijavi, utvrđeno da je putničkim vozilom marke “Golf” upravljalo lice A.H. pod dejstvom alkohola u organizmu, a prije sticanja prava na uprvljanje, te da je isti upravljajući vozilom naglo povećavao brzinu vozila, te izazvao prekomjernu buku i škripu usljed proklizavanja pogonskih točkova. 

“Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrðeno je da lice ima dug u iznosu od 6.110 KM. Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica A.H. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, dok su licima I.H. i A.H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru uručeni prekršajni nalozi”, saopštili su iz Policijske uprave Gradiška.

Povezani članci