Društvo

MISTERIOZNI IZRAELAC NANIŠANIO AERODROM U BIH: Vidi veliki potencijal i alternativu Sarajevu

Direktor kompanije “Aluminij Industrij” i predsjednik Privredne komore države Izrael u BiH Amir Gross Kabiri potvrdio je jučer interes za Aerodrom Mostar. 

Podsjetimo da su se prošle godine u javnosti pojavile špekulacije o tome da je Kabiri zainteresovan za preuzimanje mostarskog aerodroma.

Kabiri je o ovoj temi govorio jučer na konferenciji za novinare predstavnika Izraela na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Kako je naveo, Aerodrom Mostar ima veliki potencijal.

– Mostar i cijela Bosna i Hercegovina su važni za sve nas. Ako na bilo koji način mognemo doprinijeti, svojim iskustvom ili resursima, to ćemo i učiniti, bez obzira hoćemo li mi dobiti nešto od toga – rekao je Kabiri. 

Podsjetio je da Mostar ima više od milion turista godišnje i da je potencijal aerodroma veliki. Aerodrom, podsjetio je, također može biti alternativa Sarajevu kada avioni ne mogu sletjeti zbog magle.

– U toku su razgovori kako možemo sarađivati i na koji način od ovoga možemo napraviti uspješnu priču – rekao je Kabiri te dodao da zasad ne može iznijeti više detalja. 

Podsjetimo da je Kabiri, nakon preuzimanja Aluminija, za samo dvije godine od propale kompanije napravio najvećeg bh. izvoznika sa prihodima od preko milijardu KM.

Povezani članci