Društvo

KUM NIJE DUGME: Konaković o uhapšenom prijatelju, vjeruje u institucije

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković u izjavi za medije danas je prokomentirao opsežnu akciju koja se provodi u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Akcije je povezana s predmetima otvorenim uz pomoć dokaza iz kriptovanih aplikacija poput Skya i Anoma. Aktivnosti privođenja i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba.

Prema prvim informacijama mete današnje akcije su više osoba koje su povezane s narko kartelom Edina Gačanina Tita. No, ove informacije nisu zvanično potvrđene.

Kako je ranije navedeno u akciji koju provode MUP Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva BiH na ispitivanju su Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i biznismen Gordan Memija.

Inače, Gordan Memija je blizak prijatelj i kum Konakoviću.

“Pošto sam imao dosta upita, htio sam da odgovorim na upite. Pisanje pojedinih kolega govore da ova istraga ima neke veze sa mnom. Želim da odgovorim na sve. Podržavam rad institucija u BiH. Predmet stalnog interesovanja moraju biti svi političari. Od Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića, mene… Ne možete imati vjeru u instituciju, ako imate sumnju u procese koje oni vode. Nemam problem sa tim. Oni koji pakuju neće se dobro provesti“, kazao je Konaković.

Povezani članci