Društvo

CESTA ŠTO ŽIVOT ZNAČI: Mladog maratonca i osvajača vrhova gura prodaja voća na putu Neum- Stolac

Od otvaranja ceste Neum-Stolac uvelike je povećan broj štandova na području Stoca koji prodaju voće i povrće. Jedan od prvih koji je krenuo sa prodajom domaćeg voća i povrća je i Arnel Zilić u mjestu Masline nekoliko kilometara od Stoca.

Arnel kaže da je ovo odlična godina za prodaju, toliko automobila prolazi "da jedno od stotinu auta stane i kupi je dobro". U prodaji na štandu redovito je i Arnelov 11-godišnji sin Mustafa. Veliki je zaljubljenik u trčanje i široj javnosti poznat je kao sudionik svih maratona sa Stolačkim cenerom u BiH i okolici. Otac Arnel  ponosno ističe kako mu nema ravnog u kategoriji. 

Također su zaljubljenici i u penjanje i osvajanje visinskih vrhova, Arnel ističe da je Mustafi ostalo još 7 najviših vrhova da ima čitavi komplet čime bi postao možda i najmlađa osoba koja je to uradila. Naravno uz pomoć oca, Arnel kaže da ga je na nekim usponima nosio do vrha dok je još bio manji. 

Ponuda sa njegovog štanda je raznovrsna i raznobojna, a donosimo neke od cijena: breskva i smokva 3 KM, grožđe 2,5 KM, bostan 1,5 KM, krompir 1,5 KM, paprike roge 2,5 KM, tikva 1 KM, suhe smokve 10 KM, bijeli luk 10 KM..

Sezona se polako bliži kraju, ali je bila dobra. Neka i svaka sljedeća bude barem ovakva.