Društvo

ARAPI POTKRESALI KRILA VUČIĆU: Emir Katara objavio planove sa Air Serbia

Predsjenik Srbije Aleksandar Vučić je u martu najavio da će Srbija novog strateškog partnera za Air Serbia tražiti u Qatar Airways.

Al Baker je na konferenciji za novinare rekao da su “ulagali u aviokompanije koje imaju sinergiju sa Qatar Airways, kako bi se u uklopili u zajedničke mreže”.

“Nemamo nikavu namjeru kada je u pitanju Air Serbia, iako smo uvijek otvoreni za širenje zajedničkih letova. Imamo mnogo partnerstava”, rekao je Al Baker.

Podsjetimo, Vučić je prilikom posjete Katara u martu rekao da je Air Serbia “danas u potpunosti u srpskim rukama”, iako zvanični podaci pokazuju da Etihad Airways i dalje ima udjela u nacionalnom avio-prevozniku.

“Danas poslujemo odlično, imali smo čist profit, ali znamo da situacija neće biti tako i toliko povoljna kao što je danas. Zato sam zamolio i emira Katara da nam pomogne u budućnosti i da vidi postoji li njihov interes da nam postane strateški partner”, rekao je Vučić tada.

Na pitanja koliko Etihad trenutno ima vlasništva u Air Serbia, da li je plan da Srbija preuzme cjelokupno vlasništvo i kakvi su dalji planovi, na upite “NoveEkonomije” tada nisu odgovorili ni iz Air Serbia ni iz Etihada.

Povezani članci