Vaše priče

SVE JE LAŽ: Jest ćemo korjenje, opijati se nacionalizmom, žuditi za komunizmom

U "sudbonosnim " danima plasiraju se laži. Laž je da imamo rekordne budžete i rekordne penzione fondove. Laž je da imamo ekonomski rast. Ovo dvoje se laže pred nadu da bi mogli dobiti kandidatski status članstva u Evropskoj uniji.

Piše: ZUDIN KEŠETOVIĆ  (za Ljudski.ba)

Od obje ove aktuelne laži nema ništa. I ako se ostvare finansijski proračuni i ako dobijemo kandidatski status od toga nema ništa.

Podatak da je Republika Hrvatska za ovih 10 godina članstva u Evropskoj uniji poboljšala svoj razvoj sa 50%   prosjeka DBP -a svih članica na 75%,  mnogo govori.

Za to vrijeme BiH ide sa 30% na niže prema 25%. Omjer razvijenosti u odnosu na R Hrvatsku se pomjera na 1:3. To je u odnosu na R Sloveniju  sa1:4 prema 1:5. Prema najrazvijenijim taj idnos  je 1:10.

Sve je to u našem " bliskom" okruženju.

Priča o 1.000 KM prosječne penzije i 1.000 KM najniže plate postaje laž. Toga nema. Sve postaje laž. Lažu nosioci vlasti ne malo. Lažu " na čutuke".

Razlog je u nečemu drugom. Valja se održati i dalje krasti. Zato put u budućnost će dugo trajati. Većina će " jesti korijenje" i opijati se nacionalizmom i patriotizmom.

Ostali će živjeti u " komunizmu" lažući  sebe i druge da je ovo vječno. Istina se mora ukazati kao zora poslije mraka.

Ljudi bježe iz mraka. Odlaze iz ove " mrakače" u nadi da će ubrzo svanuti. Članstvo u Evropskoj uniji je daleko.

Povezani članci