Vaše priče

DJEVOJKA KAO VLASNIŠTVO: Bahati babin sin iznervirao poznatog psihologa

Psiholog profesor dr. Dženan Skelić aktivan je društveni analitičar. Ovog puta se osvrnuo na novi femicid ilustrujući to kroz jedan primjer kojem je sasvim slučajno svjedočio.

Još jedna ubijena žena i nama nikako nije jasno zašto. Evo zašto! Prije 15 minuta ispred zgrade gdje živim momak od nekih 20 godina tjera djevojku od nekih 17 da uđe u auto, a ona stalno ponavljanja “pusti me, neću”. Ja se vratim nazad i kažem momku da ide svojim putem, a nju da pusti da ide svojim i da mi ne prave scene tu pred zgradom. Na to balavac uzima telefon i kaže da će da zove svog oca i da on sa svojom djevojkom može da radi šta hoće. Ja kažem da ću zvati policiju na šta ga djevojka vuče ka autu i ulazi u isto, ispričao je Skelić.

Iz navedenog njemu je jasno da imamo društvo poremećenih vrijednosti u kojem osnovne norme odgoja nismo postavili na zdrave temelje. Za njega bahati mladić pokazuje našu stvarnost.

- On je već od sada ubjeđen sa može raditi šta hoće i da imati djevojku doslovno znači neko vlasništvo. Njoj je to pak sasvim normalno. Tu je još i babi koji je očito sinu rekao da kao njegov može da radi šta hoće! Na kraju nam čudno kad neko nekog ubije u takvom društvu takvih vrijednosti, istakao je Skelić.

Povezani članci