Sport

RADNO NA GRBAVICI: Željo ima novog trenera i sportskog direktora

FK Željezničar imenovao je Denisa Ćorića za novog šefa stručnog štaba.

Ćorić je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Denis Ćorić je rođen 10. decembra 1977. godine u Mostaru. U igračkoj karijeri je između ostalih igrao za Široki Brijeg, Zrinjski, Brotnjo i Neretvanac.

Trenersku karijeru počinje 2011. godine u Omladinskoj školi Širokog Brijega gdje je bio pomoćni i glavni trener juniora. Potom je privremeno preuzeo prvi tim Širokobriježana, a zatim je dvije i pol godine bio pomoćni trener u istom klubu.

Još jednom je bio privremeno rješenje na poziciji šefa struke Širokog. Uslijedio je prvi mandat u Posušju, zatim u GOŠK-u, a u protekloj sezoni je u Posušje stigao u januaru.

Iako je radio samo jednu polusezonu, Denis Ćorić je proglašen za najboljeg trenera u sezoni 2023/2024 na manifestaciji Kristalnih 11.

 

Ćorić je sa juniorima Širokog Brijega osvojio dva Kupa BiH i jednu titulu prvaka, sa seniorima je također osvajač Kupa BiH, a sa GOŠK-om i Posušjem ima osvojene titule Prve lige Federacije BiH.

UEFA A licencu stekao je 2013., a UEFA Pro licencu 2015. godine. Denisu Ćoriću želimo dobrodošlicu na Grbavicu i mnogo sreće u radu.

FK Željezničar je dosadašnjem šefu struke, Hajrudinu Đurbuzoviću, ponudio drugu funkciju u Klubu. Još jednom se zahvaljujemo Đurbuzoviću na rezultatima u proteklom periodu.

Povezani članci