Sport

ODE I TEGELTIJA: Svjestan svojih ograničenja

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija oglasio se saopštenjem na društvenim mrežama, najavivši da bi mogao u dogledno vrijeme da se povuče sa ove funkcije!

Kako je istakao, Borac je napravio određeni iskorak u proteklom periodu, nakon čega je potrebna nadogradnja u vidu profesionalnog predsjednika kluba kojem bi to bio jedini posao, a što trenutno nije slučaj.

Saopćenje Milana Tegeltije prenosimo u cijelosti.

"Završava se kalendarska godina u kojoj je, u u aprilu ove godine, FK Borac dobio novi Upravni odbor i novog predsjednika kluba.
FK Borac sutra otvara prvi zvanični fan šop u centru Banjaluke. Svi kratkoročni ciljevi za period od kada smo ja i novi članovi Upravnog odbora preuzeli dužnost su ostvareni i stvoreni su uslovi da klub nastavi da raste i rezultatski i organizaciono.

Klub je postavljen na zdrave noge, formirana je nova Skupština kluba, usvojen novi statut, imenovan novi predsjednik Skupštine kluba.

Ostvaren je sjajan takmičarski ali i marketinški rezultat u proteklom vremenu, posebno u pogledu vizibilitija kluba odnosno njegove prisutnosti u javnom prostoru i valorizovanja njegovih rezultata u javnosti. Uspostavljen je ozbiljan i funkcionalan sistem u klubu, koji se, naravno, mora dalje unapređivati i rasti.

https://static.mondo.ba/Pictures/950/1689/639076/jpeg/Milan-Tegeltija.jpeg?ts=2023-05-05T16:15:10 2.5x" media="(min-width: 320px)" />  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Možda je, zbog toga, vrijeme da u rukovodstvu kluba razmislimo da FK Borac dobije profesionalnog menadžera - predsjednika Upravnog odbora ili generalnog direktora koji bi se u punom radnom angažmanu kao svom jedinom poslu mogao posvetiti klubu umjesto dosadašnjeg volonterskog tj. mene.

To bi možda moglo biti značajno unapređenje rada u klubu i sigurno je ideja vrijedna razmatranja, koja ima prednosti i mane o kojima treba da razmislimo svi u kluMidas logobu, i o kojoj ću u ovoj prventstvenoj pauzi razgovarati i razmijeniti mišljenja sa mojim prijateljima u rukovodstvu kluba.

Ukoliko zajednički zaključimo da bi to moglo unaprijediti rad kluba, funkciju predsjednika kluba bi prepustio novom menadžeru - predsjedniku kluba.

Za mene je velika čast i zadovoljstvo biti predsjednikom Velikana iz Platonove, međutim isto tako činjenica je i da je zaista i za mene izuzetno zahtjevno voditi Klub kao dodatnu aktivnost, od čega niti sam bježao niti bježim i spreman sam i dalje to da radim ali sam svjestan i vlatitih ograničenja zbog te činjenice koja prati svakog ko je predsjednik Kluba na taj način, zbog čega smatram da je ova ideja sigurno vrijedna razmišljanja i razgovora u rukovodstvu našeg Kluba. U svakom slučaju Aj Borac", napisao je Tegeltija na društvenim mrežama.

 

Povezani članci