Pozitiva

SABININA RADIONICA ČUDA: Biznis nastao iz ljubavi prema sinu s poteškoćama u razvoju

Sabina je vlasnica “CNC Arta” u kojem pravi zanimljive igračke. Supruga i majka dva dječaka iz ljubavi prema svojoj djeci počela je praviti igračke.

"Hajde da napravimo nešto lijepo bez troška", rečenica je koja još od djetinjstva prati Sabinu Mehmedinović iz Zenice. Tako je uz svog tatu zavoljela da kako kaže "od ničega napravi nešto". Uvijek je bila kreativna i to joj je pomoglo u poslu kojim se danas bavi.

Naime, Sabina je vlasnica “CNC Arta” u kojem pravi zanimljive igračke. Supruga i majka dva dječaka iz ljubavi prema svojoj djeci počela je praviti igračke.

"CNC art se rodio iz ljubavi i tada potrebe. Kada smo primijetili da naš stariji sin ima poteškoće u razvoju, pokušali smo da nabavimo najbolje i najkvalitetnije igračke za njega.  No, to nije uvijek bilo cjenovno prihvatljivo", kazala je Sabina za Akta.ba.

Tada je njen muž došao na ideju da nabave prvu CNC mašinu. Uz njegovo znanje, a njenu kreativnost shvatili su da mogu da naprave čuda. Zaista su to brzo i napravili.

"Prvo smo počeli da pravimo igračke za sina. Uz veliku podršku porodice i prijatelja brzo smo otišli korak dalje. Narudžbe su počele stizati", prisjeća se.

Prije dvije godine učinila je nešto što je još uvijek rijetkost u našoj zemlji. Napustila je državnu firmu u kojoj je radila. Dopustila je kreativnosti da dođe u prvi plan. Posvetila se porodici i njihovom malom biznisu.

Kaže da odluka nije bila jednostavna i dodaje:

"Sve je rizik i avantura, ali ja volim avanture".

Upustivši se u ovu avanturu dobila je vjetar u leđa kojem se nije nadala. Fondacije su počele da naručuju od nje, a i velike firme.

Tako je osim proizvodnje igara i igračaka za djecu, počela praviti i ostale dekoracije za domaćinstva. "Mi ustvari ispunjavamo sve želje koje su u našoj mogućnosti", naglašava kroz osmijeh.

Dovoljno je da kupac pošalje sliku željenog proizvoda i CNC art će ga napraviti. Osim proizvoda po želji kupca u ponudi su i stalni proizvodi. Najprodavaniji proizvodi su im kućica za lutke, garaže za autiće i kamion polica za autiće.

Početak ove godine je iskoristila za smišljanje novih edukativnih materijala. Također, posvetila se i unapređenju postojećih. Uskoro ih planiraju staviti na tržište.

"Želimo da kroz naš rad olakšamo prije svega djeci sa poteškoćama, roditeljima i stručnjacima. Uvijek smo tu za podršku. Osim toga želimo da sva naša djeca uče kroz zabavu i igru. To je najzabavniji vid učenja", poručila je Sabina.

Sabinin rad i trud je prepoznala i podržala Fondacija IMPAKT kroz inkubator poslovnih ideja. Njena ideja, bila je jedna od 10 poslovnih poduhvata, koji su predstavljeni na prošlogodišnjem događaju "Welcome to the Future".

Povezani članci