Pozitiva

PREDSTAVLJAT ĆE BOSNU I HERCEGOVINU: Plesači iz Brčkog državni prvaci u četiri kategorije

Članovi Sportsko-plesnog klub „Mambo“ Brčko danas su na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u standardnim plesovima, od sedam starosnih kategorija, postali prvaci države u četiri, rekao je Dušan Radić, predsjednik tog kluba.

Naveo je da su za četiri para iz Brčkog obezbijeđeni odlasci na svjetska i evropska prvenstva u standardnim plesovima, gdje će ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

U dijelu programa sedmog po redu Međunarodnog turnira u latinoameričkim i standardnim plesovima „Brčko Gala Night Open”, održani su Kup Balkana za solo kategorije, kao i turnir za sportske grupe i formacije.

Veliki međunardni turnir u latinoameričkim plesovima bit će odžan večeras, na kojem će nastupiti 19 sportsko-plesnih parova iz šest država.

- Osim evropskih parova koji će se takmičiti večeras, imat ćemo i posebne goste iz Indije koji će se ravnopravno takmičiti sa ostalim parovima - rekao je Radić i dodao da su osim gostiju iz Indije, ovogodišnji učesnici iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Italije i Crne Gore.

Najavio je za večernji termin i „Memorial Tauke Turebekov“ u čast mladog preminulog sportiste iz Kazahstana koji je 2019. godine osvojio taj turnir u Brčkom.

Dušan Radić je uime svih takmičara pozvao građane Brčko Distrikta da dođu večeras u salu Tehničke škole i uživaju u izvedbama najboljih plesača.

Povezani članci