Pozitiva

NAJDIGITALNIJI NASTAVNIK: Evolucija u obrazovanju, Livno jedan od lidera

Profesor Slaven Niče iz Srednje ekonomske škole Livno izabran je kao osoba koja se ističe u primjeni digitalnih metoda u nastavi u Livanjskom kantonu.

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) prepoznao je rad profesora Slavena Ničea te ga je na znanstvenoj konferenciji MoStart izdvojio kao jednog od četiri profesora/nastavnika u Bosni i Hercegovini koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu, a koji se ističu u ovoj oblasti.

MoStart je međunarodna znanstvena konferencija posvećena digitalizaciji u obrazovanju i primjeni metoda umjetne inteligencije koja se održava u Mostaru već drugu godinu zaredom.

Konferencija okuplja stručnjake iz područja obrazovanja i tehnologije. Jedan od istaknutih sudionika prvog dana bio je Slaven Niče, profesor u Srednjoj ekonomskoj školi Livno.

On je prepoznat kao jedan od najaktivnijih profesora u Bosni i Hercegovini u uporabi digitalnih alata u svom poslu edukatora, što sasvim sigurno govori i o kvaliteti same Srednje ekonomske škole Livno.

“Ovo priznanje znači mnogo meni, ali i cijeloj Srednjoj ekonomskoj školi Livno,” rekao je profesor Niče. “Ponosan sam što sam dio škole koja se zalaže za inovacije i digitalnu transformaciju obrazovanja.”

Profesor Niče je u sklopu konferencije održao predavanje na temu “Digitalna evolucija u učionici: inspiracija i praksa”, a zatim sudjelovao u panelu “Super edukatori – katalizatori digitalne budućnosti”, gdje je zajedno s drugim stručnjacima i nagrađenim kolegama raspravljao o ulozi edukatora u digitalnoj transformaciji obrazovanja u Bosni i Hercegovini.