Pozitiva

BIH DIJASPORA OPET U AKCIJI: 20 kruna za čovjeka šalje pomoć u Tursku i Siriju

Bosanci i Hercegovci okupkljeni u grupu 20 kruna za čovjeka nastavljaju sa svojim izuzetno uspješnim humanitarnim akcijama. Kako je izjavila Emira Hadžiavdić Kof  na račun Pomozi.ba je uplačeno 200.000 kruna za pomoć Turskoj. Isto toliko ćebiti prikupljeno i za pomoć Siriji.

Iz grupe 20 kruna za čovjeka obavijetili su svoje članove da je sa pet turskih porodica uspostavljen kontakt i da će pomoć biti usmjerena prema njima.

Na računu koji ova grupa koristi za humanitarne aktivnosti prema riječima Kof ostalo je 123 989 kruna. ta sredstva namjenjena su za pomoć ljudima u Siriji, a članovi su pozvani da do kraja marta prikupe još sredstava kako bi pomoć Turskoj i Siriji bila jednaka.

S obzirom da Pomozi.ba organizuje konvoj za Siriju od prikupljenih sredstava biće kupljena potrebna pomoć koja će biti distribuirana na ugrožena područja.

Uzimajući u obzir činjenicu da je prikupljanje pomoći za Tursku i Siriju počelo 9 februara ove godine, 20 kruna za čovjeka još jednom je pokazala sposobnost da za kratko vrijeme animira bosanskohercegovačku dijasporu i prikupi značajnu sumu novca. 

Upravni odbor ovog udruženja je nedavno održao sjednivu, usvojen je finansijski izvještaj, te usaglašen novi moderniji način funkcionisanja. O tome će više govora biti na godišnjem sastanku koji se priprema za 29.mart ove godine.

Povezani članci