Politika

SMJENA - ODMAH: Ambasador BiH odbio poslušnost, hvali šefa stranke

Svesrpski sabor je istorijski događaj sa kojeg su poslate poruke da smo jedinstven narod, ali i poruke mira, zaštite tradicije, kulture, stabilnosti i važnost ekonomije, rekao je za RTRS ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ

-Čekali smo decenije da se srpski politički predstavnivci okupe u ovom formtu. Ovo je važno u istorijskom smislu, rekao je Vranješ.

Kazao je da je neophodno konsolidovati srpski narod.

-Živimo u teškim vremenima, jer imamo geopolitička kretanja i interese, rekao je Vranješ.

Kazao je da se srpski narod okupio oko zajedničkih interese, a to je da ostanu jedinstveni i cjeloviti.

-I da rješavamo zajedno sve buduće problem. Ovo nije usmjereno protiv bilo koga, ovo je unutrašnje srpsko pitanje. I to ne treba nikome da smeta, rekao je Vranješ.

Naglasio je da Sabor predstavlja pozitivan događaj i da bi trebao biti pozdravljen u srpskom korpusu.

- Neki iz opozicije to minimizuju. Niko ne ukida Dan Republike Srpske. Upravo je predsjednik Srpske Milorad Dodik podigao nivo slavlja Dana Republike na viši nivo. Vidjećemo da li će se pojedini izviniti 9. januara 2025. godine. Oni rade neinteligentni spin, rekao je Vranješ.

Kazao je da je Svesrpski sabor pozitivna platforma na osnovu koje treba dalje djelovati.

- Prije svega i oko ekonomije. Šta ako dođe do rata EU i Rusije? Šta ako dođe do kraha evra? Odmah bi se osjetila kriza kod nas. Moramo biti jedinstveni i da sve potencijalne krize riješimo zajedno, naveo je Vranješ koji je jučer odbio proslijediti protestnu notu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića vlastima u Srbiji.

Povezani članci