Politika

NIŠTA OD JEFTINIJEG HLJEBA: Ministar nije uspio, ali ne odustaje

Na današnjem sastanku nije postignut dogovor između ministra trgovine i turizma Republike Srpske Denisa Šulića sa predstavnicima Privredne komore Srpske i mlinsko-pekarske industrije o najnižoj cijeni hljeba od brašna tip 500 i njegovoj gramaži.  

Šulić je rekao da će ministarstvo i Vlada u narednom periodu pripremiti određene mjere kako bi bile formirane pristupačnije cijene hljeba.

Kaže, biće dopunjena i Uredba o ograničavanju marže na osnovne životne namirnice.

 Vlada RS-a je pripremila određena rješenja, ali želimo da ih u najvećoj mogućoj mjeri uskladimo sa predstavnicima mlinsko-pekarske industrije i Privredne komore s ciljem da građani imaju jeftiniji hljeb kao osnovnu životnu namirnicu - rekao je Šulić.

Iako se nadao nije iznašao zajednički stav, ističući da će, ukoliko do toga ne dođe, Vlada RS u skladu sa svojim nadležnostima naći najpovoljnije rješenje.

Predsjednik Područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić, koji predvodi delegaciju Privredne komore na ovim razgovorima, izjavio je da je još rano govoriti o tome da li su stavovi približeni.

Prethodni sastanak na kojem je razgovarano o mogućnosti definisanja jeftinije cijene hljeba od brašna tip 500 i njegove gramaže, održan je u ponedjeljak, 19. februara, kada je i dogovoreno da se razgovori nastave.

Šulić je tada rekao novinarima da je u pripremi uredba o cijeni osnovnog hljeba tip 500 i da će se tražiti način i kalkulacija kako bi zajednički definisali cijenu i gramažu.

 

Povezani članci