Kultura

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE: Čola oduševio publiku, ovo mogu samo najveći

Reporteri portala Ljudski.ba svjedočili su glazbenom spektaklu za pamćenje.

Legendarni sarajevski glazbenik Zdravko Čolić, inače osječki zet, dva dana zaredom napunio je dvoranu Gradski vrt u Osijeku, a publika ga je pozdravila velikim pljeskom. Čolićev nenadmašni vokal, nepresušna energija, neodoljivi šarm i veliko poštovanje prema publici još su uvijek recept kojim osvaja publiku svih generacija i na svim koncertima, pa tako i na večerašnjem osječkom. Već s prvim taktovima prve pjesme bilo je jasno koliko se Osijek zaželio ovog glazbenog velikana.

Naime, dugoočekivani koncert uslijedio je nakon osam godina, koliko je prošlo od posljednjeg održanog u gradu na Dravi, ujedno gradu za kojeg Čolića, kao ''osječkog zeta'', vežu i posebne emocije i privatne veze.

Repertoar na kojem je bilo više od 40 najvećih Čolićevih uspješnica, nastavio se hitovima poput 'Produži dalje', 'Živiš u oblacima', 'Jedna zima sa Kristinom', 'Svadbarskim sokakom', 'Krasiva', 'Čini ti se grmi', 'Noć mi te duguje', 'Pusti, pusti modu', 'Mađarica', 'Ti si mi u krvi' te mnogim, mnogim drugima.

S obzirom kako jedna dvorana nije bila dovoljno velika da bi mogla primiti Osječane i njihove goste koji su na koncert došli iz mnogih drugih gradova i država, Čolić je u 'Gradskom vrtu' nastupio dvije večeri zaredom.

Kako javljaju naši reporteri, Čola je, iako u osmom desetljeću života, pjevao duže od tri sata. Skupa s publikom otpjevao je više od 40 pjesama, a pred dvoranom je bilo tablica iz BiH i iz Srbije.

Najavio je Čolić da uskoro snima nove pjesme. U nastavku pogledajte što je zabilježila ekipa portala Ljudski.ba.

Povezani članci