Kultura

BOSANAC SVJETSKOG GLASA: Hasićev „Valcer za siročad“ oduševio poznatog glazbenog kritičara

U svijetu priznati bosanskohercegovački muzičar Semir "Sammy" Hasić prošle godine je oduševio svjetsku muzičku javnost svojom kompozicijom No More War. Nakon Global Music Awardsa, za Hasićev rad stižu brojne pohvale svjetski poznatih glazbenik kritičara.

Upravo je Sven Godenrath objavio kratku recenziju Hasićevog „Vašeg opernog vodiča“.

Portreti pjevača, CD i DVD recenzije, recenzije izvedbi Semir Sammy Hasić: Nema više rata / vrijeme je za ljubav.

Sve radove na ovom CD-u je komponovao, aranžirao i izveo na harmonici Semir Sammy Hasić. "Ratna rapsodija" počinje cvrkutom ptica i zvukovima helikoptera, u sredini su mitraljeske salve. Glazba je i interpretirana duboko, ima dramatičan intenzitet i dirljivo formirane klavirske pasuse.

walz 1

"Valcer za siročad" impresionira dirljivo formiranim trilerima. "Moja zemlja" i "Moje suze" inspiriraju dirljivo formiranim klavirskom pasusima. "Reci ne rasizmu" tumači se ritmički označeno, a "Šeherzada 1001 noć" također plijeni svojim budno formiranim ritmičkim odlomcima, dok se "Stranac" i "Tornado" tumače na prilično lagan način.

„Dva migranta" impresionira svojim dirljivo formiranim trilima i prilično veselim ritmički virtuoznim prolazima. "Improvizacija za slobodu" zvuči emotivno, suptilno i ritmički briljantno, navodi se u recenziji Svena Godenratha.

 

Povezani članci