Društvo

SPREMA SE VELIKA FEŠTA: Napuknuća sanirana, uskoro preko mosta

Objavljene su najnovije fotografije napretka izgradnje autoceste kroz BiH, prikazujući izgled dionice Počitelj – Zvirovići, uključujući i impozantni most Počitelj.

Prethodno je iz Autocesta FBiH navedeno da se očekuje otvaranje ove dionice do 1. maja.

Gradnja je premašila predviđeno vrijeme zbog pukotina koje su primijećene na mostu, kako podsjeća BiznisInfo.ba.

Prema riječima nadležnih, sigurnost mosta u svakom trenutku je bila osigurana. Radilo se o lokaliziranom fenomenu koji je utjecao samo na duljinu trajanja gradnje mosta.

Do kraja aprila, najkasnije prvog maja, most Počitelj, kao i cijeli dio autoceste Počitelj – Zvirovići, dug oko 11 kilometara, bit će operativan – izjavio je Denis Lasić, direktor “Autocesta FBiH”. Izgradnja Koridora 5C bit će od velike važnosti za BiH.

Projekt autoceste koja prolazi kroz BiH, od Svilaja na sjeveru do graničnog prijelaza Bijača-Nova sela na jugu, predviđa izgradnju puta dužine blizu 330 kilometara.

Ova trasa obuhvaća put od Zenice, preko Sarajeva i Konjica, do Mostara, završavajući se na granici s Hrvatskom. Tamo se autocesta spaja s postojećom hrvatskom autocestom A1/A10, koja omogućava daljnje putovanje od Splita prema Pločama.

Izgradnjom autoceste vožnja automobilom kroz BiH, od Dalmacije do Slavonije u normalnim uvjetima bit će ispod tri sata!

Koridor 5C na kraju treba povezati Budimpeštu i Ploče najdirektnijim putem kroz Bosnu i Hercegovinu do južne Hrvatske. Preostalo je dovršiti povezivanje na dionici od Doboja do Zenice, te južno od Sarajeva do područja južno od Mostara, što predstavlja najzahtjevniji dio projekta.

Povezani članci