Društvo

ORDEN ISAKU: To je nama naša borba dala

Prilikom obilježavanja 32. godišnjice nastanka "Živiničkih osa" Udruženje ratnih veterana Armije RBiH odlikovako je federalnog ministra unutrašnjih poslova.

 "Živiničke ose", jedinica specijalne namjene koja je tokom rata u Bosni i Hercegovini djelovala u sastavu 2. korpusu Armije BiH, danas obilježava 32. godišnjicu nastanka.

Događaju je prisustvovao i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, koji je istakao važnu ulogu koju je ova jedinica imala u odbrani BiH te posebno ukazao na važnost sjećanja na hrabre pripadnike koji su dali svoje živote u borbi za cjelovitu, suvrenu i nezavisnu BiH.

 - Uloga "Živiničkih osa" u odbrani BiH ostat će urezana u historiji časnih borbi naših vojnika - borbi za civilizacijske vrijednosti, jedinstvenu, suverenu i nezavisnu državu. Kada se krv naših poginulih šehida pomiješa sa zemljom - to više nije samo zemlja, to je domovina, poručio je Isak.

 Tom prilikom Udruženje ratnih veterana Armije RBiH dodjelilo je Zlatni orden ministru Rami Isaku za, kako ističu, ogroman doprinos u odbrani BiH i njenih građana, "kako u vojnom, političkom, privredno-ekonomskom tako i u obrazovno-vaspitnom pogledu".

 - Velika mi je čast i zadovoljstvo što ste prepoznali moj dosadašnji rad i zalaganje i nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti da njegujete našu ratnu historiju i čuvate uspomenu na borce koji su svoje živote dali kako bismo mi danas u miru gradili bolju i uspješniju BiH, poručo je ministar Isak, saopćeno je iz FMUP-a.

Povezani članci