Sport

SENZACIJA NA TUŠNJU: Bivši igrač Bayerna sjeda na klupu Slobode

Danijel Pranjić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i fudbaler minhenskog Bayerna, Danijel Pranjić, postigao je usmeni dogovor sa Slobodom i već u srijedu će voditi trening tuzlanske ekipe.

Četrdesetjednogodišnji fudbalski stručnjak dogovorio je sarardnju sa klubom sa "Tušnja" i od sutra će biti nasljednik Adnana Jahića i voditi ekipu crveno-crnih.

Amar Osmanagić, koji ima savjetodavnu funkciju klupskom rukovodstvu, obavio je sve potrebne pregovore sa Pranjićem i potvrdio da će nekadašnji igrač Bayerna večeras stići u Tuzlu i obaviti formalno potpisivanje ugovora.

"Posljednjih dva dana smo razgovorali u Zagrebu i Slavonskom Brodu i postigli usmeni dogovor. Večeras očekujemo Danijela da dođe u Tuzlu i parafiramo odnosno ozvaničimo saradnju. To je gotova stvar, sutra bi trebao biti na treningu", rekao je Osmanagić i dodao da je saradnja postignuta do kraja sezone s mogućnošću produženja.

"Ne želimo da razmišljamo o ispadanju, sve se radi da se ostvare ciljevi, a primarni je opstanak. Mi pozitivno razmišljamo i vjerujemo da imamo kvaliteta i znanja, te da će nam pomoći Danijel da to i ostvarimo. Kratkoročni plan je tu u narednih 10 utakmica, a onda ćemo pričati o planovima za sljedeću godinu".

Povezani članci