Pozitiva

TAKO SE VOLI DRŽAVA: Potez rukometaša iz Ljubuškog za pamćenje

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine  je poražena u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo. Protivnik je bila reprezentacija Portugala koja je sa deset razlike slavila u prvoj utakmici.

Na prvu, visoka pobjeda Portugala je bila sasvim očekivana posebno jer je novi selektor Damir Doborac sa reprezentativcima radio svega dva ili tri dana.

Uprkos tome, čak 45 minuta utakmice koja je odigran sinoć reprezentacija BiH igrala je jako dobro i u napadu, ali i u odbrani, te se činilo da možemo do jako dobrog rezultata pred revanš u Tuzli.

Dosta novih igrača je debitovalo za reprezentaciju, ali ipak priča dana je mladi Ljubušak Matej Ljubić.

Radi se o momku koji je rođen 2001. godine, a koji je u svojoj karijeri igrao za Čapljinu, Međugorje, a sada je član Izviđača.

I dok mnogi njegovi vršnjaci "vagaju" kada dobiju poziv iz reprezentacije, te se potajno nadaju pozivu Hrvatske, Ljubić je uradio totalno suprtno.

Ljubić je prihvatio poziv selektora Doborca, odazvao se, a potezom koji se desio u prije nekoliko dana zaista je pokazao koliko iskreno voli Bosnu i Herceogivnu.

Naime, on je u utorak navečer na treningu reprezentacije zadobio neugodnu povredu oka. Stradala je regija podočnjaka do same zjenice oka, a konačan ishod bila je medicinska intervencija i 4 ušivena konca na neugodnoj posjekotini.

Dok su mu sanirali povredu Ljubić je od doktora u tuzlanskoj hitnoj pomoći molio da mu istu ne šiju jer ima utakmicu protiv Portugala.

Doktori su mu objasili da moraju da ušiju, a Ljubić se na kraju morao složiti sa tim, ali je izričito jasno rekao da će igrati sa koncima.

Nije tu bio kraj pozitivnim iznenađenjima od strane Ljubića. On se već sutra ujutro pojavio na treningu reprezentacije, te je iznenadio i selektora Doborca, ali i sve svoje saigrače.

Selektor Doborac je na kraju poštedio Ljubića ovog treninga, ali njegovi potezi su zaista kupili sve i pokazuju kako se voli Bosna i Hercegovina.