Pozitiva

ŠANSA ZA TALENTE: Helem Nejse organizuje pet besplatnih programa

Umjetnički kolektiv Helem Nejse i Fondacija EKIPA pozivaju sve zainteresovane mlade ljude da se prijave na Helem Nejse Talent Akademiju, sedmodnevnu ljetnu školu iz oblasti kreativnih industrija koja će se održati od 2. do 10. avgusta na osam različitih lokacija u Sarajevu.

Više od 50 predavača tokom sedam dana radit će sa polaznicima i polaznicama koji će biti podijeljeni u pet programa: Pisanje komedije, Primijenjena muzička produkcija, Grafički dizajn i animacija,

Novinarstvo i novi mediji i Odgovorno programiranje. Pored toga, za polaznike će biti organizovane radionice kritičkog mišljenja, koje akcenat stavljaju na kreativne industrije kao alat za stvaranje boljeg društvenog i političkog ambijenta.

Predavači dolaze iz cijele regije, a među njima su i široj javnosti poznata imena poput Aleksadra Stankovića, Damira Šagolja, Marka Louisa, Bojana Hadžihalilovića, Selme Alispahić... Pored teoretskih predavanja, polaznici će imati priliku čuti iskustva etabliranih profesionalaca iz industrije, raditi praktične radove te posjetit i muzičke studije, novinarske redakcije i uspješne regionalne firme.