Pozitiva

BRAVO, SOFIJA - BRAVO, LANA: Zlato i bronza za reprezentativke BiH

Prvi takmičarski dan na Evropskom džudo kupu za juniore, koji je danas počeo u Sarajevu, obilježilo je zlato Banjalučanke Sofije Pajić, makar kada je riječ o domaćim takmičarima.

 

Reprezentativka BiH trijumfovala je u kategoriji do 78 kilograma nakon što je u finalu bila bolja od srpske takmičarke Jovane Stjepanović.

-Veoma sam zadovoljna današnjim rezultatom. Mislim da se odricanje, trud i kvalitetan rad na treninzima konačno isplatio - kazala je Pajićeva kojoj je ovo prvo zlato na evropskim kupovima nakon što je u prethodnom periodu osvojila jedno srebro i čak pet bronzanih medalja.

Zlatna medalja će za ovu džudistkinju sasvim sigurno biti dodatna motivacija, što je i sama priznala, s obzirom na to da je već narednog vikenda očekuje Evropski kup za juniore koji se održava u Podgorici.

-Olakšanje je što je sezona počela ovako i na ovaj način, a iskreno se nadam da ću u ovom ritmu nastaviti već sljedeći vikend u Podgorici  poručila je Pajićeva.

Dodatni razlog za zadovoljstvo navijačima dala je i Lana Bjelica koja se okitila bronzanom medaljom u kategoriji +78 kilograma, u kojoj je trijumfovala Hrvatica Marčelina Vranješ.

Prvi dan takmičenja koje se održava u Areni „Hils“ na Ilidži protekao je u dominaciji turskih džudista.

Zlatom su se okiti turski reprezentativci Junus Emre Esenboga u kategoriji do 60 kilograma. Njegov reprezentativni kolega Hilmi Mučik trijumfovao je u konkurenciji do 66 kilograma, dok je njihova zemljakinja Sumeje Kaja bila najbolja u kategoriji do 70 kilograma.

Takmičenje na Evropskom džudo kupu za juniore "Sarajevo 2024" nastavlja se već sutra.