Društvo

RADOST U ZENICI: Tri velike firme kupile parcele, čeka se i njemački div

Na sjednici Gradskog vijeća Zenica, gradonačelnik Fuad Kasumović obavijestio je vijećnike i javnost o prodaji prvih parcela u budućoj Poslovnoj zoni Zenica-jug. Kupci su poznate kompanije Vokel, Belamionix i Bingo.

Osim toga, gradonačelnik je najavio dolazak njemačke kompanije Lidl u Zenicu, koja će otvoriti supermarket u tom gradu. Lidl, koji se nalazi u procesu ulaska na tržište Bosne i Hercegovine, predstavlja još jedan korak naprijed za ovaj grad.

 Bingo je vodeći domaći maloprodajni lanac s snažnom proizvodnjom, dok je Belamionix također u usponu kao trgovački lanac. Vokel, kompanija iz Posušja, ima osnovnu djelatnost trgovine materijalima za vodovodne instalacije, keramikom, sanitarijama itd.

  Ukupno su sve tri parcele plaćene nešto manje od sedam miliona KM, što predstavlja značajan investicijski potencijal za daljnji razvoj poslovne infrastrukture u Zenici.

 Ova investicija ne samo da će stvoriti nove poslovne mogućnosti i radna mjesta za lokalno stanovništvo, već će također unaprijediti ekonomski razvoj cijelog regiona.

 Zenica nastavlja da privlači pažnju velikih kompanija i postaje sve privlačnije odredište za ulaganja u Bosni i Hercegovini.